logo

Consultant Tax Accounting - PwC


Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven -
Als Consultant Tax Accounting ben je betrokken bij al het werk dat om tax compliance en fiscale cijfers draait. Je bent bezig met een fiscale puzzel.


Onze klanten leven in een wereld waarin zij geconfronteerd worden met toenemende complexe wet- en regelgeving. Overheden eisen volledige transparantie en belanghebbenden houden zich actief bezig met de strategische fiscale keuzes van een onderneming. Kortom, het belang van compliance is groter dan ooit. En daarmee is jouw belang groot: als consultant (in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht) help je onze klanten om op (inter)nationaal niveau te voldoen aan hun fiscale compliance.

Met veel ontwikkelmogelijkheden binnen PwC word je breed opgeleid als adviseur op het gebied van Tax, Accounting. Eerst leren we je de algemene werkzaamheden van Tax Compliance. Dit blijft onderdeel van je vak en daarbovenop kun je kiezen voor een specialisatie richting Tax Accounting. Binnen jouw specialisme kom je ook nog regelmatig in aanraking met andere facetten van het vakgebied. Zo investeer je vanaf het eerste moment in jouw toekomst. We werken landelijk waarbij onze teams als uitvalsbasis de kantoren Utrecht, Amsterdam en Rotterdam hebben.

Wie ben jij?

Je bent op zoek naar een afwisselende baan in een dynamische omgeving. Je wilt theoretische kennis in de praktijk brengen, nieuwe kennis opdoen, jouw netwerk opbouwen en het beste uit jezelf en jouw collega’s halen. Verder:

 • Je hebt een WO diploma Fiscaal Recht, Fiscale Economie of een andere relevante studie;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent goed met cijfers, analytisch sterk en bent in staat snel verbanden te leggen;
 • Je gelooft in zowel intern als extern integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;
 • Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;
 • Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;
 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;
 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.

Hoe ziet je werk eruit?

Als Consultant Tax, Accounting ben je betrokken bij al het werk dat om tax compliance en fiscale cijfers draait. Je bent bezig met een fiscale puzzel. Je werkt aan afwisselende opdrachten voor diverse (inter)nationale klanten. Je houdt je (op projectmatige wijze) onder andere bezig met, Tax Accounting (o.a. Audit of Tax), kijkt mee bij het uittesten van technologische innovaties om werkprocessen te verbeteren en stelt aangiften (vpb) op. Verder geef je klanten advies over hoe ze fiscaal en financieel ‘in control’ kunnen zijn en bekijkt hoe veranderende wet- en regelgeving zowel kansen als risico’s oplevert.

Het is verantwoordelijk werk, want je helpt de klant bij de compliance verantwoording. Je bent het aanspreekpunt van je klanten, gaat regelmatig op klantbezoek, geeft advies en schakelt regelmatig met de Belastingdienst. Als consultant werk je intensief samen met verschillende collega’s binnen het team. Bij de afdeling Tax, Reporting & Strategy werken collega’s met diverse studieachtergronden samen aan Compliance gerelateerde opdrachten. Doordat je ook nauw samenwerkt met collega’s vanuit de Assurance, Tax en Advisory praktijk, maak je ook uitgebreid kennis met andere vakgebieden. Hierdoor ben je een sparringpartner tussen de klant en collega’s van andere disciplines.

Tax Accounting

Als specialist Tax Accounting opereer je op het snijvlak van fiscaliteit en accounting en weet je alles op het gebied van het verwerken van winstbelastingen in de jaarrekening van Nederlandse en buitenlandse multinationals. Je bent verantwoordelijk voor Tax Accounting en Audit of Tax werkzaamheden voor een brede portefeuille van klanten. Je kennis zet je in op diverse adviesopdrachten en als specialist ondersteun je de controleteams bij de financiële audit van de belastingpositie tijdens de jaarrekeningcontrole. Je maakt hierbij gebruik van de samenloop tussen accountancy standaarden (IFRS, US GAAP, Dutch GAAP) en fiscale wetgeving.

Wat bieden wij je?

Je carrière is wat het is: van jou. Jij beslist. Wij bieden je de kansen voor een uitdagende baan die ertoe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Vertrouwen opbouwen in de samenleving en bijdragen aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarnaast word je intensief gecoacht en is er ruimte voor je eigen ambitie en persoonlijke keuzes. Wij bieden toegang tot een wereldwijd netwerk waarin je kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals in jouw eigen gebied en andere disciplines. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gericht op jouw groei en balans tussen werk en privé. Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;
 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top specialist;
 • Tegelijkertijd is er veel ruimte om je breed te oriënteren door samen te werken met andere Tax teams binnen PwC;
 • Team events;
 • Veel trainingen, zowel gericht op soft skills als fiscaal inhoudelijk;
 • Cursussen in het buitenland om zo je netwerk binnen PwC op te kunnen bouwen;
 • De mogelijkheid om je binnen de reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/ of recruitment;
 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ‘well-being-budget’. Dit is een persoonlijk budget van € 600,- die je uit kunt geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching en wellness;
 • Een leaseauto/auto regeling, laptop een tweede scherm voor jouw thuiswerkplek, noise cancelling headphones en iPhone;
 • 30 vakantiedagen en de mogelijkheid om overuren om te zetten in vakantiedagen;

Solliciteer nu!

Ben jij enthousiast en herken jij jezelf in het profiel wat wij zoeken? Solliciteer dan nu! 

Wij ontvangen wij graag de volgende documenten:

 • CV;
 • Motivatiebrief;
 • Cijferlijst Bachelor en Master

We zullen uiterlijk binnen twee weken reageren op jouw aanvraag.

Locatie:
Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven
Meer informatie:

Heb je vragen over deze vacature? Stuur een e-mail naar onze Talent Acquisition Specialist Laurien Elion.

contactpersoon
 
Contact:
Laurien Elion
Campusrecruiter
m. +31 (0)6 39 87 32 55
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Consultant Tax Accounting bij PwC in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Eindhoven inclusief CV, motivatiebrief en cijferlijst Bachelor en Master via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 47738WD
 
Vacature geplaatst op 15-10-2021 10:10:24