logo

Assistent Accountant (samenstelpraktijk, voor 4 of 5 dagen per week in Beverwijk) - De Hooge Waerder


Beverwijk -
Je bent al een paar jaar aan het werk in de accountancy maar je wilt meer. Je kan overal aan de slag, maar hoe wil jij werken, je ontwikkelen en hoe wil jij dat je dag eruit ziet?


De functie:

De Hooge Waerder heeft een vacature voor een

Assistent Accountant

voor 4 of 5 dagen per week in Beverwijk

Je bent al een paar jaar aan het werk in de accountancy maar je wilt meer. Je kan overal aan de slag, maar hoe wil jij werken, je ontwikkelen en hoe wil jij dat je dag eruit ziet? Ik, Mathijs (assistent accountant in Beverwijk), werk nu 7 jaar bij De Hooge Waerder en vertel je graag hoe het bij ons is. Ik zoek namelijk een directe collega! 

Hoe ziet mijn dag eruit?
Onze klanten zijn ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. Vandaag ga ik voor één van mijn klanten een jaarrekening samenstellen. Deze klant is een paar jaar geleden eigenaar geworden van een restaurant en werkt erg hard om er iets moois van te maken. Na het verwerken van een aantal memoriaalboekingen zie ik dat het restaurant een mooi resultaat heeft behaald, hoger dan de voorgaande jaren. Goed dat we de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting tussentijds nog hebben verhoogd. Ook heb ik nagedacht waarin wij de klant kunnen voorzien van (financiële/fiscale) adviezen. Nu de jaarstukken zijn samengesteld kan ik nog net voor de lunch mijn klant bellen om een afspraak te in te plannen voor het bespreken van de jaarstukken. 

Na de lunch staat er een overleg gepland met het team. We bespreken de planning en er worden opdrachten verdeeld. Ik krijg een nieuwe klant toegewezen die ik na het overleg meteen bel. Morgen zit ik bij hem op locatie om nader kennis te maken en alles op te starten! 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je ondersteunt en begeleidt onze klanten bij de financiële administratie(s);
 • Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor de klant met betrekking tot de financiële aspecten van zijn/haar bedrijf;
 • Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen van jaarrekeningen. Samen met de accountant zorg je er voor dat de jaarrekening en bijhorend dossier aan alle wettelijke eisen voldoet;
 • Je bereidt fiscale aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting voor.

Functie-eisen:
Ik heb zelf een afgeronde HBO opleiding Accountancy, maar als je een HBO Finance & Control, MBA-, of SPD- opleiding volgt of hebt afgerond kan je dit ook! Om deze rol goed uit te kunnen voeren heb je minimaal 5 jaar werkervaring binnen de samenstelafdeling van een accountants- of administratiekantoor. Wanneer je eerder hebt gewerkt met Muis Software en Caseware dan is het een pré, evenals Exact Online, Afas Online en Visionplanner. 

Ben jij dé DHW’er die wij zoeken?
Deze functie kun je misschien bij veel bedrijven bekleden, maar er is maar één De Hooge Waerder: korte lijnen in een collegiale en informele werksfeer. 

De Hooge Waerder staat voor:

 • Toegankelijk en betrokken;
 • Altijd waerde leveren;
 • Betrouwbaar;
 • Verantwoordelijkheid pakken.

Aanbod:

 • Een prima beloning;
 • Hard werken vraagt om ontspanning en daar krijg je bij ons 28 vakantiedagen voor (op ft basis);
 • Om de ontspanning te bekostigen 8% vakantiegeld;
 • Collectieve zorgverzekering, pensioen, korting bij diverse sportscholen, ruimte voor eigen inbreng, studiefaciliteiten en persoonlijk ontwikkelingsplan (POP);
 • Bijzondere personeelsuitjes (denk aan Sicilië, Den Bosch, Berlijn, Groningen of Dublin) maar wij zijn ook sportief en vinden gezondheid belangrijk!
 • Een goede bewaking van de balans werk-studie-privé!

Sollicitatieprocedure:
Herken jij je in onze kernwaerden en in deze vacature? Neem dan contact op met onze Recruiter Cindy Smit via WhatsApp (06- 823 983 26) of vul direct het sollicitatieformulier in, door te klikken op de solliciteerbutton en misschien tot snel? 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie:
Beverwijk
Meer informatie:

Vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze Recruiter Cindy Smit via WhatsApp (06- 823 983 26) 

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Assistent Accountant (samenstelpraktijk, voor 4 of 5 dagen per week in Beverwijk) bij De Hooge Waerder in Beverwijk inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
 
Vacature geplaatst op 16-6-2019