logo

Non-Financial Risk Manager - Risk & Finance Domein - Via Michael Page Risk & Compliance


Utrecht -
Als non-financial riskmanager beperk jij de risico's voor de bank tot een minimum én zorg je dat de bedrijfsvoering volledig op orde is.


Als non-financial riskmanager beperk jij de risico's voor de bank tot een minimum én zorg je dat de bedrijfsvoering volledig op orde is.

  • Houd vinger aan de pols
  • Adviseer de directie van de bank over operationele risico's

About our client:
De bank gaat met diverse merken de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen zij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van hun klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in de bedrijfsvoering. Met zo'n 3.000 collega's zijn ze vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan de nieuwe bank èn maak het verschil voor hun klanten.

Tasks and responsibilities:
De bank zet in op een bedrijfsvoering waarbij risico's op een verantwoorde wijze beheerd en beheerst worden. En daar kom jij als ervaren non-financial riskmanager in beeld. Met een operationele en onafhankelijke blik houd jij het verloop van de processen bij de afdeling Finance & Risk tegen het licht. Denk hierbij aan de afdelingsprocessen om tot de juiste financiële modellen, berekeningen en rapporten te komen, bijvoorbeeld voor de jaarrekening, toezichthouderrapportages of sturingsrapportages. En soms krijg je een rapport van een auditor onder ogen waaruit blijkt dat een risicoanalyse nodig is. Jij brengt de risico's van afdelingsprocessen in kaart en vormt hierover een opinie. Daarbij kijk je naar de invloed die deze risico's hebben op het behalen van doelstellingen van de bank. Vervolgens adviseer je de afdeling Finance & Risk over de set met beheersmaatregelen die nodig zijn. Hierbij maak je ook gebruik van relevante datastromen, financiële risicomodellen en end-user-applicaties. Om te beoordelen of de voorgestelde maatregelen en controles in processen voldoende dekkend zijn en er niet te grote risico's overblijven, bouw je controles en meetpunten in. Daar blijft het niet bij: door middel van monitoring van issues, acties en incidenten check je regelmatig of je collega's van Finance & Risk jouw adviezen en verbeteracties opvolgen. Ook evalueer je of de voorgestelde maatregelen en ingebouwde controles het gewenste effect hebben en binnen de gedefinieerde risicobereidheid blijven. Hierover breng je rapportages uit. In jouw functie heb je contact met diverse partijen: collega's van de risk en compliance afdelingen, managers, interne controllers, auditors en accountants.

Profile:
Finance- en riskprocessen kennen geen geheimen voor jou. Met behulp van de kennis die je in huis hebt, inspireer je mensen om de bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. Een boodschap overbrengen? Dat is voor jou een tweede natuur. Je weet wie je voor je hebt en past je communicatie daar op aan. Je bent niet bang om standvastig te zijn in gesprekken en overtuigt mensen met heldere uitleg van jouw argumenten. Bovendien verricht je je werk met grote nauwkeurigheid, houd je het hoofd koel bij snel veranderende situaties en ben je in staat tot reflectie, zowel op je werkzaamheden als op jouw rol in de processen. Verder heb je:

  • Wo-niveau, liefst in een financiële richting, bij voorkeur aangevuld met de postdoctorale opleiding RA/RC.
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring bij een financiële instelling.
  • Goede kennis van processen en systemen rondom financial reporting, financial en managementcontrols en IFRS-regelgeving.
  • Kennis van bancaire activiteiten, producten en financiële processen.

Bij voorkeur kennis van SOX.

Our Offer:
Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega's daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid om jouw werk en carrière zelf in te richten. Wil je een opleiding volgen? Of jouw kennis inzetten om anderen op te leiden? Verlof opnemen om vrijwilligerswerk te doen? Het kan allemaal bij ons. De regie ligt bij jou. Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer en waar je werkt. Natuurlijk heb je wel een thuisbasis: ons hoofdkantoor pal naast Utrecht Centraal. En later, als jouw loopbaan erop zit? Dan draagt onze pensioenregeling bij aan een stabiele financiële situatie. Hier kom je te werken Met positieve energie adviseren en begeleiden jij en jouw vijftien collega's van de afdeling Operational Risk & Management Control de directie en de medewerkers van de bank bij de beheersing van operationele risico's, zoals reputatierisico's en risico's op het gebied van strategie, bedrijfsvoering en wet- en regelgeving. De afdeling is volop in ontwikkeling: naast harde controls en limieten hebben we ook oog voor de 'zachtere kant' binnen de bank door een oordeel te vormen over elementen als gedrag en cultuur. Waar jij je met enkele collega's richt op de afdeling Finance & Risk, zijn andere teamleden verantwoordelijk voor de beoordeling van domeinen als IT, hypotheken en sparen. Een integere en verantwoorde bedrijfsvoering: dat is het doel. Hierover voeren we regelmatig overleg, waarbij we elkaar helpen én adviseren.

Locatie:
Utrecht
Meer informatie:
contactpersoon
Linkedin
 
Contact:
Kirti Sewgobind
Recruitment Consultant Risk & Compliance
E-mail
Direct solliciteren:

Deze organisatie werkt voor het vervullen van deze vacature nauw samen met Michael Page Risk & Compliance.

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Non-Financial Risk Manager - Risk & Finance Domein bij deze organisatie in Utrecht inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 189819
 
Vacature geplaatst op 26-11-2019