logo

Teamlead Risk and Quality Control - ABN AMRO Bank


Amersfoort -
De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat hoog op de agenda.


We zijn op zoek naar een:

Teamlead Risk and Quality Control

In het kort

Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. 

Werkomgeving

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij. En in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen DFC hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank.

In dit dynamische speelveld bouw je mee aan de afdeling en het in gang zetten van verbeteringen. Onze standplaats is Amersfoort. Momenteel wordt er in verband met de Corona door het DFC gehele team vanuit huis gewerkt.

De afdeling Risk and Quality Control is het risico- en kwaliteitsgeweten van DFC. Het team voert op basis van het Operational Risk Management framework van de bank analyses uit, beoordeelt dossiers en signaleert mogelijkheden om de kwaliteit van klantdossier en de client life cycle processen binnen DFC verder te verbeteren. Ook bereidt het team risk rapportages voor aan het MT DFC, de Business Lines en 2e en 3e lijn. Het team adviseert daarmee foreward looking over verbeteringen ten behoeven van kwaliteit en communiceert deze op een constructieve manier. Daarnaast werkt het team aan het bouwen van een nieuw risk control framework voor DFC, een van de key elementen in de ambities van DFC. Je komt te werken in een team van professionals. Je rapporteert aan het hoofd DFC Oversight, lid van het MT DFC. Het team Risk and Quality Control bestaat uit ca 20fte.

Je werk

Alle ambities van DFC zijn gebundeld in een meerjarig Delivery Plan. Dit Delivery Plan beschrijft alle belangrijke resultaten waarmee we voor eind 2022 nog meer grip willen krijgen op de performance van KYC processen, willen bouwen aan een future proof organisatie en willen kunnen terugvallen op een goede governance en risk control. De realisatie van het Delivery plan is niet vrijblijvend, het draagt bij aan belangrijke verbeteringen voor de Bank. 

De afdeling Quality Control & Risk Control Framework van Oversight is binnen DFC onder meer verantwoordelijk voor het grip krijgen op- en verbeteren van de kwaliteit ten aanzien van het beheersen van onze risico’s op het gebied van Witwassen, Terrorisme Financiering en Sancties.

Als Lead van het Quality Control & Risk Control Framework Team ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en ontwikkeling van het team en het realiseren van de ambitie van DFC op het gebied van Risk and Quality Control. Je bent soms ook inhoudelijk betrokken in de uitvoering van bijvoorbeeld Quality Assurance werkzaamheden op klantdossiers, of bij complexe strategische risico analyses of het opstellen van risk reports die helpen om de bank naar de toekomst steeds sterker te maken. Je hebt een gezonde interesse om te begrijpen welke verbeteringen worden beoogt of welke aanpak toepast dient te worden bij uitdagingen. De urgentie van de onderwerpen maakt jou werkgebied niet alleen belangrijk, maar ook afwisselend en interessant! Je bent progressief en doorbreekt patronen. Je zoekt daarbij verbinding met je stakeholders in de 3LoD.

Binnen het Management Team van Oversight ben je een sparringpartner voor de andere MT leden en je durft opbouwend kritisch te zijn naar hun werkgebieden en leiderschap. 

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Je hebt ervaring in het coachend leidinggevende aan professionals
 • Je kunt processen en projecten coördineren, overzien en aansturen
 • Je houdt je staande in een complex stakeholderveld
 • Je hebt een sterke overtuigingskracht voor jouw standpunten en advies en zorgt voor gedragenheid
 • Je bent van nature een verbinder
 • Je bent analytisch sterk, je bent in staat om snel tot de kern te komen en kunt verbanden leggen
 • Je bent organisatie sensitief en bent in staat om duurzame relaties op te bouwen in combinatie met het realiseren van doelstellingen 
 • Je signaleert snel tekortkomingen en daaruit voortvloeiende risico’s
 • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling op verschillende levels
 • Je hebt kennis van de structuur en organisatie van ABN AMRO
 • Je hebt affiniteit met dfc onderwerpen en heb een gezonde interesse om daar meer over te leren

Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt  vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext bieden we je de ruimte je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.

Interesse?

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal.

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega’s binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Locatie:
Amersfoort
Meer informatie:

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal.

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Teamlead Risk and Quality Control bij ABN AMRO Bank in Amersfoort inclusief CV via de website van ABN AMRO Bank.

 
Vacaturenummer: 49932
 
Vacature geplaatst op 2-7-2021 09:09:08