logo

Risk & Compliance Officer Inkomen - Achmea


Apeldoorn, Tilburg -
Als Risk en Compliance officer zie jij toe op de mate van beheersing door controles uit te voeren en hierover te rapporteren naar senior management. Je levert een actieve bijdrage om de kennis en awareness op het gebied van Risk & Compliance thema’s binnen Inkomen te vergroten.


Over deze vacature

Als Risk & Compliance Officer vervul jij een sleutelrol ten aanzien van risicobeheersing en naleving van wet en regelgeving. Wij gaan van reactief en uitvoerend naar een proactieve en adviserende rol! Groei en verander jij met ons mee?

Als Risk en Compliance officer zie jij toe op de mate van beheersing door controles uit te voeren en hierover te rapporteren naar senior management. Je levert een actieve bijdrage om de kennis en awareness op het gebied van Risk & Compliance thema’s binnen Inkomen te vergroten. Je vertaalt de door de 2e lijn bepaalde kaders vanuit de wet- en regelgeving naar praktische richtlijnen waarbinnen de business werkt. Zo help jij de verantwoordelijke collega's uit de business om risico’s te identificeren en adviseer je over de inrichting van processen met als doel om risico’s te mitigeren. Je initieert, coördineert en faciliteert de Risk Self Assessment (RSA) en andere Operational Risk Management (ORM) activiteiten.

Vanuit je rol werk je nauw samen met de collega’s van Inkomen, de 2e lijn R&C, Internal Audit en de andere onderdelen. Voor het Senior management van jouw onderdeel ben jij de sparringspartner op het gebied van Risk & Compliance. Je bespreekt de bevindingen uit de controles en verbetermogelijkheden. Samen werk je aan vernieuwing, ontwikkeling en innovatie!

Ben jij de expert op het gebied van interne beheersing, met een duidelijke visie op risk & compliance? Wil jij bijdragen aan het blijvend verbeteren van de interne beheersing van de productdivisie Inkomen? Wij bieden jou de mogelijkheid om je kennis en kunde optimaal in te zetten en de ruimte om jezelf als expert verder te ontwikkelen!

JOUW AFDELING

P&PM Inkomen Collectief

De afdeling P&PM Inkomen Collectief is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van collectieve inkomensproducten. Het beleid krijgt vorm binnen de kaders van wet-en regelgeving. P&PM monitort de naleving van het beleid en maakt de effectiviteit en verbetermogelijkheden inzichtelijk.
Het team Risk & Copmliance waarin je komt te werken bestaat uit 5 collega’s. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de 1e lijn Risk & Compliance functie voor Inkomen.

JOUW ACHTERGROND

Wat jou uniek maakt als Risk & Compliance Officer Inkomen

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, bijvoorbeeld accountancy, bedrijfskunde of in een juridische richting
 • Een opleiding tot Compliance Professional en/of Operational Risk Management is een pré
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen het aandachtsgebied van Audit of Risk & Compliance, bijvoorbeeld als auditor of jurist in een complexe financiële organisatie
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met het zelfstandig uitvoeren van een auditprogramma
 • Je beschikt over kennis van relevante wet- en regelgeving voor verzekeraars
 • Kennis van de administratieve organisatie en processen binnen het verzekeringsbedrijf en inkomensverzekeringen in het bijzonder is een pré.

Je weet je weg gemakkelijk te vinden in de organisatie en samenwerken is voor jou vanzelfsprekend om goede resultaten te behalen. Je ziet het werk dat er moet gebeuren en neemt daarop actie zonder af te wachten.

Met jouw kennis van de materie en door je vermogen om een coalitie te vormen kom jij tot invoering van verander ideeën en het op gang brengen van verbeterprocessen. Je toont lef, stelt de kritische vragen en weet jouw visie en boodschap op een constructieve wijze over te brengen.

Kijk eens rond in Apeldoorn

DIT IS ACHMEA

Wat wij bieden

Vanaf 1 januari 2021 is bij Achmea een 34-urige werkweek de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!

 • naast 136 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt.
 • uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets.
 • korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van €250 bruto per jaar.
 • korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.

Grootste verzekeraar
Met innovatieve oplossingen van betekenis zijn. Voor zo’n 10 miljoen Nederlanders.

De toekomst creëren we samen
Daar kunnen we jouw innovatieve ideeën goed bij gebruiken.

Flexibel werken
Werken waar en wanneer het jou uitkomt

SOLLICITATIEPROCEDURE

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Binnen 5 dagen reactie
Of er een volgende stap wordt gezet (en zo ja, welke), weet jij al binnen 5 werkdagen.

Een assessment
Nieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten. Via je device thuis vul je een online assessment in.

Het 1e gesprek
Tijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Het 2e gesprek
In een 2e gesprek zetten we de puntjes op de i en beantwoorden we de laatste vragen. Zo weten we beiden waar we aan beginnen.

Arbeidsovereenkomst
Allebei even enthousiast!? Samen met jouw toekomstige manager zet je alle afspraken over het werken bij Achmea op een rij.

Locatie:
Apeldoorn, Tilburg
Meer informatie:
contactpersoon
 
Contact:
Rozhan Omer
Recruiter
m. 06 8317 1818
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Risk & Compliance Officer Inkomen bij Achmea in Apeldoorn, Tilburg inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
 
Vacature geplaatst op 25-8-2021 10:53:07