logo

Manager Finance Consulting, Insurance and Pension - PwC


Amsterdam -
Help jij onze klanten met navigeren in een multidisciplinaire omgeving, met implementeren van omvangrijke finance transformaties en met voorbereiden op een nieuwe toekomst?


Hebben organisaties in de toekomst nog een financiële afdeling zoals we die vandaag kennen? Onze klanten staan voor interessante uitdagingen. Verzekeraars, pensioenuitvoerders & pensioenfondsen moeten overleven in turbulente tijden van politieke onzekerheid, concurreren met nieuwe bedrijfsmodellen en disruptieve startups (InsurTech) en voorlopen in het digitale tijdperk. Hoe halen ze inzichten uit geavanceerde analyses, vinden ze ervaren professionals, kiezen ze de juiste technologieën, kunnen ze voldoen aan regelgeving en tegelijkertijd de kosten verminderen en wat betekent agile werken binnen de verzekerings- en pensioensector?  

Help jij onze klanten met navigeren in een multidisciplinaire omgeving, met implementeren van omvangrijke finance transformaties en met voorbereiden op een nieuwe toekomst?

Dit ga je doen

Ons Finance Consulting team helpt de CFO nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden. Hoe ziet de toekomstige finance functie eruit bij verzekeraars, pensioenuitvoerders en pensioenfondsen? Wat betekent de digitalisering voor de financiële afdeling? Hoe kan Finance een vertrouwde adviseur van de business worden? Hoe gaat de continu groeiende hoeveelheid aan regelgeving geïmplementeerd worden?

Als Manager ben je de drijvende kracht achter onze finance projecten, leidt je onze teams en coach je onze talenten. Je wil groeien, impact maken, het beste uit jezelf en je collega’s halen. Je gebruikt je kennis, inzichten, creativiteit en leiderschap om mensen te inspireren en met onze klanten te werken in co-creatie. Je bent onderdeel van multidisciplinaire en vaak internationale teams, samen met experts in onder andere strategie, technologie, risicomanagement, verandermanagement en regelgeving. 

We geven je een thuisbasis in ons Finance Consulting team voor de financiële sector: een energieke en gemotiveerde groep mensen met grote groeiambities. Je helpt ons met het verder uitbouwen van het team, die alles weten over de toekomst van finance binnen de verzekeraars & pensioensector.

Hier herken jij jezelf in

Als Manager in ons Finance Consulting team heb je nodig:

 • Een Master of PhD  in een technische, financieel en/of economische richting of een andere relevante studie
 • Ervaring in de verzekerings- of pensioensector en bij voorkeur ook consulting
 • Ervaring met het (projectmatig) aansturen van teams
 • Enthousiasme, een scherpe geest, een proactieve aard en sterke communicatieve vaardigheden
 • Ervaring in het analyseren en oplossen van problemen in een omgeving waar technologie een bepalende rol speelt
 • Een ondernemende, proactieve mindset en een gedrevenheid om het verschil te maken in een uitdagende omgeving
 • Consulting, teamspeler en sociale skills. Daarnaast geniet je van netwerken en bouwen van relaties met klanten
 • Kennis van finance strategie, digitale finance tools, data-gedreven inzichten en/of regelgeving en rapportagevereisten
 • Je hebt de ambitie om je kennis van de verzekerings- of pensioensector uit te bouwen en je hebt de passie om inhoudelijke onderwerpen door en door te begrijpen
 • Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands.

Dit bieden wij

We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We bieden je toegang tot het wereldwijde PwC netwerk, waarin je jouw kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals binnen Consulting én andere disciplines. Daarnaast bieden wij:

 • Veel trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 1.000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness en noise cancelling headphones;
 • Compleet ingerichte, ergonomische thuiswerkplek met een tweede beeldscherm;
 • Maandelijkse internetvergoeding;
 • Een leaseauto/autoregeling, laptop en iPhone; 
 • 32 vakantiedagen per jaar;
 • Hybride werken bij de klant, thuis en op kantoor;
 • De mogelijkheid om je binnen reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment;
 • Leuke informele activiteiten, zoals: borrels, een kerstgala en een skiweekend.

Aan de slag bij PwC

Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en cv waaruit blijkt waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. Klik op de rode knop en solliciteer direct!

Na je sollicitatie: 

 • Ontvang je meteen een bevestiging in je inbox.
 • Binnen twee weken nemen we contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek. 
Locatie:
Amsterdam
Meer informatie:

Wil je graag meer inhoudelijke informatie over de functie Manager Finance Consulting, Insurance & Pensions bij PwC? Dat kan! Linda Smits staat je graag te woord via telefoon, mail of WhatsApp. 

contactpersoon
 
Contact:
Linda Smits
Recruiter
m. +31 (0)6 63 819 90 49
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Manager Finance Consulting, Insurance and Pension bij PwC in Amsterdam inclusief CV en motivatiebrief via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 456655WD
 
Vacature geplaatst op 6-7-2023 09:52:56