logo

Business Controller IT - Kamer van Koophandel


Utrecht -
Als business controller IT ondersteun jij het digitaliseringsproces van KVK door in brede zin te adviseren over onze digitale voortbrengingsketen met de financiën als uitgangspunt. Je kijkt hierbij niet alleen naar de cijfers, maar ook naar het verhaal áchter de cijfers.


Business Controller IT

KVK maakt zich klaar voor de toekomst en heeft hiervoor een ambitieuze strategie KVK’24 gedefinieerd. KVK transformeert naar een agile werkende digitale organisatie, die sterk inspeelt op de behoeften van de klant.

We maken onze dienstverlening flexibeler en brengen onze IT up-to-date. Alles om het leven van de ondernemer makkelijker te maken: KVK werkt voor ondernemers!

Wat is jouw kracht?

Als business controller IT ondersteun jij het digitaliseringsproces van KVK door in brede zin te adviseren over onze digitale voortbrengingsketen met de financiën als uitgangspunt. Je kijkt hierbij niet alleen naar de cijfers, maar ook naar het verhaal áchter de cijfers. Daardoor krijg je een volledig beeld van de verschillende processen, belangen, risico’s en consequenties.

Van jou hoeft men geen opsomming van getallen te verwachten bij het presenteren van jouw advies. Jouw bevindingen en advies zijn in begrijpelijke taal. Door concrete voorbeelden te koppelen aan de doelstellingen van KVK, ben je een gewaardeerde sparringpartner voor de Raad van Bestuur, managers en andere stakeholders.

Vanuit het team: “Ik hou mij vooral bezig met produceren en challengen van performance informatie en denk ik mee over welke acties we willen ondernemen”
Els werkt sinds 5 jaar bij KVK. Kijk hier om te weten hoe zij werken bij KVK ervaart.
Werken bij KVK.

In het kort

Standplaats: Utrecht
Werkweek: Minimaal 32 uur
Vakgebied: Finance
Opleiding: WO
Dienstverband: 1 jaar met optie tot vast
Salaris: min. €4055 - max. €6775
Referentie: 2021-638

Wat ga je doen?

De vele contacten die je opbouwt en het werken voor verschillende onderdelen van de organisatie maken dat je veel afwisseling in je werk hebt. En vind jij, naast het werken met cijfers, het interessant om bezig te zijn met verandertrajecten, met name in de IT? Dan zit je hier helemaal op je plek.

Gedegen kennis over jouw vak is uiteraard belangrijk, maar in deze rol als business controller is het hebben van de juiste competenties misschien nog wel belangrijker. Natuurlijk wil je resultaat behalen, dit doe je echter wel vanuit de kracht van samenwerken en met gevoel voor de impact die verandertrajecten hebben op de zachte kant van de organisatie. Hiervoor durf je je kwetsbaar op te stellen, weet je focus te houden en deins je niet terug voor een inhoudelijk gesprek. Door deze manier van werken kun jij je stakeholders voorzien van essentiële sturingsinformatie en help jij als business controller KVK verder haar ambities te bereiken.

Jouw team staat achter je. Het bestaat uit 10 enthousiaste professionals met verschillende achtergronden. Sommigen hebben ervaring in publieke sector, anderen hebben juist ervaring vanuit financiële sector. Wat ze gemeen hebben? Ze hebben passie voor hun vak en willen zich constant verder ontwikkelen. En daarnaast genieten ze, als het even kan, ook samen van een gezellige borrel aan het einde van de vaste teamdag in Utrecht.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde universitaire opleiding;
 • 5 jaar ervaring als (IT) business controller in een grote commerciële organisatie;
 • Een ondernemende, klantgerichte instelling;
 • Een scherp analytisch vermogen en een hoge organisatiesensitiviteit;
 • Uitstekende communicatieve eigenschappen;
 • Kennis van en ervaring met nieuwe trends en ontwikkelingen in de veranderende digitale wereld;
 • Kennis en ervaring met Agile is een pré.

Wat bieden wij jou?

Vanuit KVK krijg je veel ruimte om je verder te ontwikkelen tot een stevige business partner. Kortom, een uitdagende functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. Er staat een enthousiast team voor je klaar.

En dan ook nog:

 • Een fulltime functie in schaal 12 of schaal 13 en het salaris bedraagt maximaal € 6.775,- per maand op basis van 38 uur afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring;
 • Veel mogelijkheden voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling;
 • Een individueel keuzebudget van 16,37% over het salaris;
 • Woon-werkverkeer volledig vergoed en flexibel werken geen probleem;
 • Ruim 35 vakantiedagen (inclusief 12 ADV-dagen op basis van fulltime inzet);
 • Goede verlof-, pensioen en ziektekostenregeling.

Waar kom je te werken?

Als KVK stimuleren we ondernemerschap. We laten ondernemers starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. We beheren het Handelsregister en leveren informatie, diensten en producten aan ondernemers. Dit doen we zoveel mogelijk online. We zijn een publieke, landelijke organisatie met zo’n 1400 betrokken medewerkers die oog hebben voor maatschappelijk belang. Om het beste uit onszelf te halen, werken we aan onze talenten en ontwikkelen we ons voortdurend. We dagen onszelf elke keer opnieuw uit om ondernemers in Nederland vooruit te helpen.

Solliciteren bij KVK

 • Solliciteer online
 • Oriëntatiegesprek met recruiter
 • Vervolggesprek met mogelijke collega's
 • Doe een assessment
 • Gesprek over arbeidsvoorwaarden
 • Welkom bij KVK!

Vragen over deze vacature?

Met een ondernemende houding kom je binnen KVK het verst. Lees hier meer over hoe het is om te werken bij KVK. Mensen die kansen signaleren en deze verzilveren, passen dan ook het beste bij ons.

Ben jij zo iemand en herken jij jezelf direct als onze Business Controller IT? Solliciteer dan direct.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Claire Willekens 06 41 76 51 76.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie:
Utrecht
Meer informatie:

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Claire Willekens 06 41 76 51 76.

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Business Controller IT bij Kamer van Koophandel in Utrecht inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 2021-638
 
Vacature geplaatst op 24-6-2022 19:07:53